Joulukinkun paisto lyhykäisyydessään – 10 askelta

Joulukinkun paisto on monissa kodeissa yksi joulunajan kohokohtia ja kyllähän viimeistään uunista leijaileva tuoksu saa odottamaan vesikielellä joulupyödän herkkuja. Joulukinkun paistaminen ei ole vaikeaa silloin, kun tietää mitä on tekemässä. Yksinkertaisuudessaan pakastettu kinkku valmistuu 10 askeleen voimin. Näin se käy: 

1. Aloita kinkun sulatus ottamalla kinkku pakastimesta jääkaappiin sulamaan noin kaksi päivää ennen kuin joulukinkun paisto on ajankohtaista.

Joulukinkun paisto onnistuu näillä 10 askeleella.

2. Ota kinkku jääkaapista huoneenlämpöön noin 5 h ennen paistoa.

Sulata kinkku hyvissä ajoin, ennen kuin joulukinkun paisto on ajankohtaista.

3. Huuhtele ja kuivaa kinkku. Jätä verkko kinkun ympärille.

Kinkun paiston voi suorittaa paistopussilla tai ilman.

4. Mittaa kinkun sisälämpötila – jos se on +10 astetta, kinkku on paistovalmis.

5. Jätä lämpömittari paikoilleen ja aseta kinkku rasvapuoli ylöspäin uuniritilälle uunin keskitasoon.

Lämpömittari on oiva apuväline joulukinkun paistoon.

6. Aseta uuniritilän alle uunipelti ja kaada sille muutama desilitra vettä.

7. Aloita joulukinkun paisto 200 asteessa. Puolen tunnin kuluttua laske lämpötila 100 asteeseen.

Joulukinkun paisto alkaa 200 asteessa ja puolen tunnin jälkeen lämpötila lasketaan 100 asteeseen.

8. Laske kinkun paistoaika siten, että pidät kinkkua uunissa noin 1,5 tuntia per kilo.

9. Tarkkaile paistomittaria: kinkku on kypsä, kun se sisälämpötila on 74 astetta.

10. Ota kinkku uunista, jäähdytä ja nauti!

Muuta mukavaa