Kassler uunissa: paisto-ohje

05.09.2014

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin. Katso tarkat ohjeet maatiaispossun kasslerin uunissa paistamiseen alta.

Valmistusohjeet:

Kassler ja mausteet

1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.

Kassler maustetahnaan hierottuna

2. Hiero lihan pintaan maustetahna, johon olet sekottanut 2 rkl hunajaa tai siirappia, 2 tl sinappijauhetta ja 2 tl haluamaasi mausteseosta ( esim. 1 tl Provencen yrttiseosta, ½ tl mustapippura ja ½ tl suolaa).

Kypsä kassler

3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa  kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.

Kasslerin viipalointi

4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.