Kassler uunissa: paisto-ohje
05.09.2014
Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin. Katso tarkat ohjeet maatiaispossun kasslerin uunissa paistamiseen alta.
Valmistusohjeet:
1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
2. Hiero lihan pintaan maustetahna, johon olet sekottanut 2 rkl hunajaa tai siirappia, 2 tl sinappijauhetta ja 2 tl haluamaasi mausteseosta ( esim. 1 tl Provencen yrttiseosta, ½ tl mustapippura ja ½ tl suolaa).
3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.
4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.