Eksoottinen makkara-mangosalsa

Eksoottinen makkara-mangosalsa

Eksoottinen makkara-mangosalsa tarjoaa koko makujen kirjon sulassa sovussa keskenään. Yllättävän hyvää! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Hellan ja viinilasin välissä -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 dl mangoa
  • 1 dl ananasta
  • 0.5 dl sellerin vartta
  • 1 tl chiliä
  • 1 rkl korianteria
  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
Marinadi:
  • 10 g neitsyt oliiviöljyä
  • 10 g soijakastiketta
  • 50 mg hunajaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Poista kuori Snellmanin Kunnon lenkkimakkarasta, siivuta makkara ja laita uunin kestävään vuokaan
  2. Tee marinadi. Sekoita oliiviöljy, soijakastike ja hunaja keskenään. Kaada seos makkaroiden päälle ja sekoita hyvin, niin että kaikki makkarasiivut ovat kosteita
  3. Laita vuoka uuniin 220-asteeseen n. 30 minuutiksi, kuitenkin niin, että makkarasiivut saavat kauniisti väriä. Sekoittele makkaroita uunissa 10 minuutin välein
  4. Kuori mango ja ananas. Leikkaa ananaksesta kova keskiosa pois. Leikkaa mango, ananas, sellerinvarsi pieniksi kuutioiksi. Ota chilistä siemenet pois ja hienonna se. Hienonna tuoreen korianterin lehdet
  5. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lisää joukkoon puolikkaan limen mehu. Anna marinoitua 30 minuuttia
  6. Nauti keskenään, kun makkarat ovat jäähtyneet. Kaada siirappimaista kastiketta vuoan pohjalta makkaran päälle tarvittaessa lisää.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä