Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie

Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie 1

Cottage Pie on jauhelihaperunapaistos, jonka monet tuntevat paremmin nimellä Shepherd´s Pie eli paimenen piiras. Paimenen piiraassa käytetään usein lihana lammasjauhelihaa. Suomalaisesta versiosta ruoka eroaa siten, että paksu jauhelihakastike ja perunasose ovat kerroksittain vuoassa, ei sekoitettuna keskenään. Cottage Pie on ollut kansanruokaa. Nykyisin tätä lapsillekin maistuvaa ruokaa kutsutaan lohturuoaksi eli comfort foodiksi.

4 45 min

Ainekset

  • 750 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl vettä
  • 2 rkl riista- tai kantarellifondia
  • 2.5 dl stouttia eli tummaa olutta
  • 1 rkl Worchestershire-kastiketta
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 400 g pakasteherneitä
Lisäksi
  • 600 g pakasteperunasoseaineksia
  • 25 g voita
  • 2.5 dl (maustettua) ruokakermaa
  • 4.5 dl (täys)maitoa
  • ½- 1 tl suolaa
Kunnon maatiaispossun jauheliha

Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie — Ohje

  1. Ruskista jauheliha kevyesti omassa rasvaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, porkkanat ja varsisellerinvarret. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on kuullottunut
  2. Lisää, suola, pippuri, timjami ja jauhot. Kääntele jauhot lihan joukkoon. Lisää vesi, fondi ja olut, kiehauta. Lisää Worchestershire-kastike ja halutessasi ketsuppia tuomaan makeutta. Keitä hiljaa puoli tuntia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet. Tarkista maku
  3. Siirrä lihaseos uunivuokaan, valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan osittain ruokakermaa käyttäen ja levitä perunasose tasaiseksi kerrokseksi lihan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes peruna on kauniisti ruskistunut.

Vinkki!

Kokeile myös Snellmanin Kunnon pekonilla ryhditettyä jauheliha-perunasoselaatikko-reseptiä.

Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä