Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie

Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie 1

Cottage Pie on jauhelihaperunapaistos, jonka monet tuntevat paremmin nimellä Shepherd´s Pie eli paimenen piiras. Suomalaisesta versiosta ruoka eroaa siten, että paksu jauhelihakastike ja perunasose ovat kerroksittain vuoassa, ei sekoitettuna keskenään. Cottage Pie on ollut kansanruokaa. Nykyisin tätä lapsillekin maistuvaa ruokaa kutsutaan lohturuoaksi eli comfort foodiksi.

Paimenen piiraassa käytetään usein lihana lammasjauhelihaa. Teimme meidän versiomme kuitenkin käyttäen meidän 100 % suomalaista Kunnon sika-nauta jauhelihaamme, joka valmistetaan aina tuoreesta, käsinleikatusta lihasta. Sopivasti rasvaisena jauhelihana se soveltuu erinomaisesti hieman pidempään uunissa kypsytettäviin laatikko- ja pataruokiin.

Ota testiin meillä herkulliseksi todettu resepti!

4 45 min

Ainekset

  • 750 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl vettä
  • 2 rkl riista- tai kantarellifondia
  • 2.5 dl stouttia eli tummaa olutta
  • 1 rkl Worchestershire-kastiketta
  • 0.5 dl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 400 g pakasteherneitä
Lisäksi
  • 600 g pakasteperunasoseaineksia
  • 25 g voita
  • 2.5 dl (maustettua) ruokakermaa
  • 4.5 dl (täys)maitoa
  • ½- 1 tl suolaa

Englantilainen jauhelihapaistos eli cottage pie — Ohje

  1. Ruskista jauheliha kevyesti omassa rasvaan. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit, porkkanat ja varsisellerinvarret. Jatka kypsentämistä kunnes sipuli on kuullottunut
  2. Lisää, suola, pippuri, timjami ja jauhot. Kääntele jauhot lihan joukkoon. Lisää vesi, fondi ja olut, kiehauta. Lisää Worchestershire-kastike ja halutessasi ketsuppia tuomaan makeutta. Keitä hiljaa puoli tuntia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa pakasteherneet. Tarkista maku
  3. Siirrä lihaseos uunivuokaan, valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan osittain ruokakermaa käyttäen ja levitä perunasose tasaiseksi kerrokseksi lihan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia, kunnes peruna on kauniisti ruskistunut.

Vinkki!

Kokeile myös Snellmanin Kunnon pekonilla ryhditettyä jauheliha-perunasoselaatikko-reseptiä ja nakki-perunasoselaatikkoa.

02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit