Hapankorppukakku
Haluaisitko kokeilla vähän jotakin erilaista? Hapankorppukakku maksapasteijatäytteellä ei ole ihan tavallisimmasta päästä. Herkullista kylläkin. Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu resepti!
12
45 min
Ainekset
-
- 500 g hapankorppuja
- 50 g sulatettua voita
- Täyte:
-
- 5 liivatehteä
- 1 rkl kiehuvaa vettä
- 2 prk kermaviiliä
- 1 prk Snellmanin Maksapasteijaa
- 1 dl vaahdotettua kuohukermaa
- 200 g Snellmanin Ohuen ohutta kalkkunafilettä
- 1 tuorekurkku tai etikkakurkku kuutioina
- 1 dl mietoa ja makeaa chilikastiketta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Hapankorppukakku — Ohje
-
- Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle pohjankokoinen leivinpaperin pala. Hienonna hapankorput ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele seos pohjalle
- Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 min. Purista vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen
- Sekoita pasteija, kermaviili, kermavaahto, hienonnettu kinkku, kuutioitu kurkku, chili, liivateseos sekä loput aineet. Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja anna hyytyä seuraavaan päivään
- Irrota kakku vuoasta, nosta tarjoiluvadille ja koristele.
”Maksatuotteita meillä täällä Pietarsaaressa tehdään moneen makuun. On makkaraa, pasteijaa ja pateeta. Makuhan se näissäkin ratkaisee, joten pääraaka-aineet tulevat aina omilta perhetiloiltamme. Natriumglutamaattia tai kamaraa meillä ei ole tapana käyttää.
Ove, tuotekehittäjä