Jauheliha-muusiloota

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Jauheliha-muusiloota

Tämä helppo ja maistuva jauheliha-muusiloota on mitä mainioin arkiruoka. Makua ryhdittää maukas Snellmanin Kunnon pekoni, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa.

4-6 45 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon Sika-nauta jauhelihaa
  • 1 pkt Kunnon pekonia
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta, yrttimaustesekoitusta
  • 1 kg perunamuusia (itsetehtyä tai pussista)
  • 1 kananmuna
  • ¾ dl ruokakermaa
Pinnalle
  • 20 g voita
  • 2 tl hunajaa
  • ½ dl pankojauhoja tai korppujauhoja

Tee näin

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
  3. Sekoita kananmuna ja kerma muusiin.
  4. Levitä jauhelihaseos ja muusi uunivuokaan kerroksittain.
  5. Vedä voista ohuita lastuja muusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
  6. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä