Kalkkuna-kikhernesalaatti caesar-kastikkeella

Kalkkuna-kikhernesalaatti caesar-kastikkeella 1

Kalkkunakierteitä ja kikherneitä. Voiko näillä epäonnistua? Ei meidän mielestämme. Tämä salaatti on loistava annos, kun mielesi tekee jotain suolaista ja täyttävää. Tämän ruokaisan salaatin seuraksi sopii mainiosti myös viipale patonkia. Helppo lounassalaatti, ole hyvä!

4 35 min

Ainekset

  • 2 tl kikherneitä, huuhdeltuja ja valutettuja
  • 2 paahtoleipää
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 pkt Snellmanin Tosi Mureaa Korppukalkkunaa
  • 1 ripaus parmesaanijuustoa
Caesar-kastike
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 keltuainen kananmunan
  • 2 murskattuja valkosipulin kynsiä
  • 1 ripaus pippuria
  • 4 pilkottuja anjovisfileitä
  • 1 dl oliiviöljyä

Kalkkuna-kikhernesalaatti caesar-kastikkeella — Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa valkoviinietikka ja kananmunan keltuainen sekaisin kastiketta varten. Lisää joukkoon anjovikset, pippuri ja vielä lopuksi oliiviöljy.
  2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Kaada oliiviöljy uuninkestävään vuokaan. Laita vuokaan kikherneet ja suola. Sekoita.
  3. Paahda herneitä uunissa noin 12 minuuttia. Lisää leipäkuutiot vuokaan ja paahda vielä noin 8 minuuttia tai kunnes leipäkuutiot saavat kauniin värin.
  4. Kääntele paloja muutamia kertoja paahtamisen aikana. Kuutioi korppukalkkunaviipaleet. Pilko salaatti. Sekoita kalkkuna, herneet ja leipäkuutiot salaatin joukkoon.
  5. Valuta kastike salaatin päälle ja raasta vielä parmesaanijuustoa päälle.
Tosi mureat leikkeleet

”Näitä me sanotaan Tosi mureiksi ja ihan syystä. Pitkä kypsytys tekee lihasta erinomaisen mureaa ja herkullista.  Ja totta kai me valmisetaan Tosi mureat leikkeleet samojen periaatteiden mukaisesti kuin muutkin tuotteet. Eli parhaista raaka-aineista huolellisesti ja ammattitaidolla, aivan kuin ne tehtäisiin vain meille itsellemme.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit