Kunnon makkarapaistos

Kunnon makkarapaistos

Rapeapintaisen perunasoseen alla täyteläistä sipulikastiketta ja Kunnon lenkkimakkaraa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Jokihaka kokkaa -blogin tekemä.

4

Ainekset

  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 400 g sipulia
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl kokojyväsinappia (esim. Dijon)
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 oksaa timjamia
  • 3 dl lihalientä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • mustapippuria
  • suolaa
Perunasose
  • 900 g perunaa
  • 50 g pecorinojuustoa
  • 2 keltuaista
  • voita
  • maitoa
  • suolaa
Kunnon lenkkimakkara 1

Kunnon makkarapaistos — Ohje

  1. Kuori ja pilko paketillinen Snellmannin Kunnon lenkkimakkaraa. Laita isolle paistinpannulle tilkka öljyä ja ruskista makkarakuutiot. Poista makkarat pannulta ja jätä odottamaan
  2. Kuori ja halkaise sipulit. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Laita pannulle loraus öljyä, lisää sipulit ja sokeri. Kuullota sipuleita noin 10 minuuttia miedolla keskilämmöllä välillä sekoitellen
  3. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada lihaliemi pannulle ja sekoita. Mausta kokojyväsinapilla ja soijakastikkeella. Rouhi kastikkeeseen pippuria, lisää laakerinlehdet ja riivityt timjaminlehdet. Sekoita ja anna hautua hiljalleen noin 20 minuuttia. Ohenna tarvittaessa lihaliemellä kypsennyksen aikana. Kastike saa olla hyvin sakeaa
  4. Lisää lopuksi kaprikset ja makkarakuutiot. Sekoita ja tarkista maku. Poista laakerinlehdet kastikkeesta
  5. Kastikkeen kypsyessä kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi runsaassa vedessä. Valuta ja anna perunoiden kuivahtaa hetki. Soseuta perunat, lisää voita maun mukaan ja ohenna maidolla. Lisää raastettu pecorino ja keltuaiset. Sekoita kevyesti kuohkeaksi soseeksi. Tarkista maku
  6. Kaada sipulikastike kevyesti voideltuun uunivuokaan. Lusikoi perunasose varovasti kastikkeen päälle ja tasoita pinta kevyesti. Vedä haarukalla soseen pintaan viiltoja hyvää paistopintaa varten
  7. Viimeistele makkarapaistos uunissa kuuman grillivastuksen alla, kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea. Tarjoa heti kuumana.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä