Makkaraperunat kahdella tapaa

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Makkaraperunat kahdella tapaa 1

Juusto, peruna ja kunnon makkara ovat pyhä trio, kun tarkoituksena on valmistaa maistuvaa iltapalaa. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Musta mutta valkoinen -blogin tekemä.

2

Ainekset

  • 0.5 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 punasipuli
  • 2 isoa uuniperunaa (tai 4 pientä)
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 150 g emmental juustoraastetta
  • 4 tl sinappia
  • ripaus mustapippuria
Kunnon lenkkimakkara 1

Tee näin

  1. Perunavene: Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Pese uuniperunat (Rosamunda tai muu iso peruna) huolellisesti, töki haarukalla perunoihin reikiä ja laita uuniin 60 minuutiksi
  2. Silppua kevätsipuli puolen sentin palasiksi ja punasipuli pieneksi silpuksi
  3. Leikkaa yksi lenkinpuolikas kahtia. Leikkaa neljästä palasta pois myös sentti pois lenkistä pitkittäin niin, että pääset kovertamaan puolikkaan sisuksen pois.
  4. Merkkaa terävällä veitsellä itsellesi alue makkaran reunojen myötäisesti, jonka sitten pienellä lusikalla koverrat pois. Jätä reunusta ainakin 3 milliä. Varo myös, ettet puhkaise makkaraa pohjaan saakka
  5. Silppua sentin palaset sekä kovertamasi makkaran sisus hyvin pieneksi ja sekoita mukaan kolmasosa kevätsipulista ja punasipulista. Mausta seos mustapippurilla
  6. Sivele makkarakuppien sisäpinta sinapilla, 1 tl per kuppi
  7. Kun perunat ovat valmiita, leikkaa niistä noin kahden-kolmen sentin korkuisia veneitä, joista koverrat sisuksen pois. Yhdestä perunasta saat kaksi venettä
  8. Älä tee perunasta muusia, mutta pilko sitä pienemmiksi palasiksi lusikalla tai haarukalla. Sekoita mukaan grillimauste, kolmannes kevät- ja punasipulista sekä puolet juustoraasteesta.
  9. Makkarakuppi: Täytä makkarakupit perunaseoksella ja perunat makkaraseoksella
  10. Ripottele perunaveneiden ja makkarakuppien päälle vielä loput juustoraasteesta. Tähän asti voit valmistaa ruoan etukäteen ja laittaa ne odottamaan jääkaappiin
  11. Paista uunin alatasolla 15 minuuttia
  12. Tarjoa sivussa vihersalaattia, johon voit laittaa myös loput kevät- ja punasipulit
  13. Jos makkarasekoitusta jää yli, sen voi laittaa voileipien päälle ja tehdä lämpimiä voileipiä. Jos taas perunaseosta jää kulhoon, se on helppoa sekoittaa perunakeittoon, sämpylätaikinaan tai juuressoseeseen.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä