Mausteiset lihavartaat

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Mausteiset lihavartaat

Nämä maailman suomalaisimman possun jauhelihasta valmistetut lihavartaat sisältävät jännittävän yhdistelmän uusia ja tuttuja makuja. Paistetut tai grillatut jauhelihavartaat maistuvat erityisesti paahdetun sämpylän sekä minttukurkun ja jogurtin kanssa. Parhaat kebakot syntyvät tietenkin laadukkaista raaka-aineista. Siksi Kunnon maatiaispossun jauhelihan valmistukseen on käytetty ainoastaan tuoretta, pakastamatonta lihaa, joka säilyttää sekä makunsa että rakenteensa parhaalla mahdollisella tavalla. Maatiaispossua kasvatetaan perhetiloillamme, joissa eläimiä ei ruokinta lainkaan geenimuunnellulla rehulla.

4

Ainekset

  • 400 g Kunnon maatiaispossun jauheliha
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 2 vihreää jalapenoa silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokokidesokeria
  • 1 sipuli
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 tl korianterin siemeniä
  • 0.5 tl kuminaa
  • 0.25 tl kanelia
  • 0.25 tl inkivääriä
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.25 tl cayannepippuria
  • 1 kananmuna
  • Tarjoiluun
  • 4 grillattua tai pariloitua sämpylää
  • 1 kurkku karkeaksi raastettuna ja valutettuna
  • 3 rkl mintunlehtiä silputtuna
  • 8 rkl paksua jogurttia
Kunnon maatiaispossun jauheliha

Tee näin

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi. Murskaa valkosipulin kynnet sekoituskulhoon, lisää jalapenosilppu, suola ja ruokokidesokeri, sekoita hyvin. Silppua sipuli ja persilja. Rouhi korinanterin siemenet ja kumina ja sekoita loput mausteet jauhelihan joukkoon. Muotoile taikinasta ovaalinmallisia lihapullia. Halutessasi voit muotoilla pullat bambutikkuihin.
  2. Paista tai grillaa kypsiksi.
  3. Tarjoa paahdetun tai pariloidun sämpylän, minttukurkun ja jogurtin kanssa
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä