Moussaka Herra Snellmanin tapaan

Moussaka Herra Snellmanin tapaan

Moussaka tunnetaan usein myös nimellä kreikkalainen moussaka ja sieltä se onkin alun perin lähtöisin. Tämä moussaka voisi puolestaan olla yksinkertaisesti vaikkapa jauhelihamoussaka, sillä lisäsimme reseptiin Kunnon jauhelihaa, jonka valmistamme aina tuoreesta pakastamattomasta lihasta.

Kesäkurpitsan ja munakoison lisäksi kahdella juustolla viimeistelty moussaka pitää sisällään keitettyjä perunoita ja tuoreita tomaatteja. Tämä moussaka ohje soveltuu toki tehtäväksi myös pelkästään kesäkurpitsasta tai munakoisosta.

Meillä Snellmanilla testattu maistuva moussaka resepti, olkaa hyvät!

5

Ainekset

  • 4 isoa keitettyä perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
Jauhelihakastike
  • Suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta ja yrttimaustetta maun mukaan
  • oliiviöljyä paistamiseen ja voiteluun
  • 2 dl lihalientä
  • 1 sipuli
  • 6 pientä tomaattia
  • 400 g Kunnon naudan jauhelihaa
Juustokastike
  • 1 rkl maissitärkkelystä laimennettuna kylmässä vedessä
  • 1.5 dl mozzarellaraastetta
  • 3 dl maitoa
  • parmesaanijuustoa kuorrutukseen

Moussaka Herra Snellmanin tapaan — Ohje

  1. Pilko tomaatit ja poista niistä kannat. Kuori ja hienonna sipuli. Keitä perunat
  2. Lämmitä paistinpannu miedolla lämmöllä ja paista sipuli pehmeäksi oliiviöljyssä (1 rkl)
  3. Lisää jauheliha ja paista
  4. Mausta suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella ja yrttimausteella
  5. Sekoita joukkoon tomaatit ja paista pari minuuttia
  6. Lisää lihaliemi ja anna vetäytyä 10 minuuttia miedolla lämmöllä
  7. Anna kastikkeen jäähtyä ja aseta sivulle
  8. Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Aseta sivuun
  9. Viipaloi munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja asettele leikkuulaudalle
  10. Hiero hiukan merisuolaa munakoisoviipaleisiin ja anna maustua viisi minuuttia
  11. Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Huuhtele munakoiso, kuivaa ja paista molemmin puolin, kunnes viipaleet ovat pehmenneet hiukan
  12. Paista kesäkurpitsaviipaleet samalla tavalla ja aseta sivuun
  13. Voitele iso uunivuoka
  14. Pilko keitetyt perunat ja aseta vuokaan
  15. Aseta kesäkurpitsaviipaleet perunoiden päälle (katso kuva)
  16. Aseta munakoisoviipaleet kesäkurpitsojen päälle
  17. Painele kaikki kerrokset tiiviimmäksi kokonaisuudeksi
  18. Levitä jauhelihakastike vuokaan
  19. Tee juustokastike. Hauduta maito kattilassa sekoittaen. Mausta suolalla ja valkosipulilla. Lisää laimennettu maissitärkkelys. Lisää juusto ja sekoita kunnes juustot ovat sulaneet ja kastike on sileä
  20. Kaada juustokastike jauhelihamoussakan päälle ja ripottele päälle riittävästi parmesaanijuustoa
  21. Paista moussaka uunissa 200 asteessa 20 min tai kunnes sillä on kaunis väri.
  22. Anna moussakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä