Nakkikeitto 2.0
Kuori ja pilko vihannekset kuutioiksi. Pese purjo huolellisesti. Lisää öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia hetki. Lisää tomaattipyree ja lihaliemikuutio, sekoita. Lisää kuoritut tomaatit ja vesi. Mausta suolalla, laakerinlehdillä ja maustepippurilla.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Pilko nakit ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää nakit keittoon ja anna kiehahtaa.
Fenkolisalaatti
Leikkaa fenkoli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi siivuiksi, käytä myös vihreät varret. Kylvetä siivut kylmässä vedessä, jotta ne pysyvät rapeina eivätkä tummu. Silppua lehtipersilja pieneksi.
Nosta fenkolit vedestä ja lisää lehtipersilja ja mausteet, sekoita ja tarjoile nakkikeiton kera.
Vinkkejä
Tämäkin resepti paranee pekonilla! Kokeile lisätä pekonia mukaan valmistusvaiheessa, tai vaihtoehtoisesti rapeasti paistettuna valmiin annoksen päälle. Pekoni tuo ateriaan herkullista mehukkuutta, tai vaihtoehtoisesti rapean koostumuksen. Pekonin voit paistaa esimerkiksi pannussa, uunissa tai jopa mikrossa.