Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä

Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä

Paahtopaisti terminä voi viitata sekä naudan tiettyyn ruhonosaan että ruokalajiin. Tässä reseptissä paahtopaisti valmistetaan Snellmanin herkullisesta naudan maustetusta sisäpaistista, joka soveltuu paahtopaistin raaka-aineeksi erinomaisesti. Paahtopaistin paistaminen kannattaa suorittaa paistomittarin avustuksella, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Lisukkeiksi tämä paahtopaisti saa paahdettuja punajuuria, vuohenjuustokreemin sekä kokonaisuuden kruunavan kastikkeen. Huom! Paahtopaistin paistamisen aikana vuokaan kertyvä liemi kannattaa säästää kastikkeeseen.

Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu paahtopaistiohje!

4

Ainekset

Paahtopaisti
  • Snellmanin naudan maustettu sisäpaisti n. 1 kg
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl hienonnettua valkosipulia
  • öljyä vuokaan
Vuohenjuustokreemi
  • 200 g vuohenjuustoa (ilman reunoja)
  • 1 prk crème fraichea (150 g)
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja pippuria
Paahdetut punajuuret
  • 500 g pieniä tuoreita punajuuria
  • 4 rkl voita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja pippuria
Kastike
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä
  • dl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • suolaa (pari maustemitallista)
  • pippuria (maustemitallinen)
  • 1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen
  • lisäksi 4 folioarkkia, noin 25 cm x 25 cm
Naudan maustettu sisäpaisti

Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä — Ohje

  1. Paahtopaisti: Ota sisäpaisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista
  2. Lämmitä uuni 125 asteeseen
  3. Ota sisäpaisti pakkauksesta ja laita öljyttyyn vuokaan
  4. Sekoita hienonnettu rosmariini ja valkosipuli ja peitä niillä lihan pinta
  5. Aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Anna kypsyä, kunnes lihan sisälämpötila on 55°
  6. Anna paahtopaistin levähtää 15 minuuttia ennen leikkaamista.
  7. Paahdetut punajuuret: Kuori punajuuret ja poista juuriosa
  8. Leikkaa punajuuret paloiksi ja asettele uunipellin päälle levitetylle folioarkille
  9. Sulata voi, lisää joukkoon rosmariini ja kaada punajuuripalojen päälle
  10. Mausta suolalla ja pippurilla
  11. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia.
  12. Vuohenjuustokreemi: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  13. Kastike: Pilko salottisipuli ja paista pehmeäksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soija, tomaattipyree sekä sokeri ja sekoita.
  14. Kaada joukkoon lihaliemi ja balsamiviinietikka
  15. Mausta suolalla ja pippurilla
  16. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia
  17. Lisää lopulta joukkoon myös paahtopaistin paistamisesta syntynyt liemi
  18. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan. Maista
  19. Kiehauta kastike uudelleen ja suurusta se kylmään veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä