Pasta bolognese Jamie Oliverin tapaan

Pasta bolognese Jamie Oliverin tapaan 1

Italialainen ruoka on monien mieleen, eikä ihme. Kyllähän niiden rikas makumaailma puhuu puolestaan. Tässäpä olisi yksi oikein herkullinen italialainen ruoka!

4

Ainekset

  • 800 g Maatiaispossun kassler
  • 4 siivua Ylikypsää pekonia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rosmariini oksaa
  • 2 punasipulia
  • 2 15 cm palaa purjoa
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 kokonainen iso valkosipuli
  • 2 sellerinvartta
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 5 dl olutta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl raastettua muskottipähkinää
  • 0.5 raastettua sitruunaan kuorta
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • lisää hieman vettä jos ainekset eivät peity

Pasta bolognese Jamie Oliverin tapaan — Ohje

  1. Pilko kassler neljään osaan. Poista porkkanasta päät ja sipulista ja valkosipulista irtonaiset kuoret. Eli sipulit tulevat pataan kuorineen.
  2. Laita kaikki ainekset pataan ja uuniin 110 asteeseen noin 12 tunniksi. Kun pata on valmis ota se uunista ja siivilöi liemi erikseen. Hienonna lihat ja juurekset käsin tai kauhalla.
  3. Lisää seokseen noin 1–2 dl parmesanjuustoraastetta. Kaada osa liemestä päälle ja sekoita. Koristele pecorino- tai parmesanjuustolla ja tuoreella timjamilla.
  4. Meillä ruoka oli uunissa 100 asteessa 16 tuntia ja se oli todella maukas ja murea. Pata on maultaan melko mieto, joten halutessasi lisää mausteita tai esimerkiksi tomaattipyrettä.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit