Siirry sisältöön
Uunimakkara pekonilla

Uunimakkara pekonilla

Kunnon pekoni 150 g

4

30min kokonaisaika

Helppo

Suomalaisten kestosuosikki uunimakkara saa uutta pontta Snellmanin Kunnon pekonista, jonka valmistamme oman maatiaispossumme kuivasuolatusta kyljestä alusta loppuun täällä Pietarsaaressa. Nauti uunimakkara pannussa paahdetun kesäkurpitsan ja perunamuusin kanssa. Sivuun voi hieman sipaista sinappia ja ketsuppia antamaan lisämakua.

Ainekset

Uunimakkara pekonilla
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 kpl timjamin vartta
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 kpl paprikaa pilkottuna

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Leikkaa pekoninippu poikki keskeltä. Kuori ja paloittele lenkki kahdeksaan osaan ja voitele palat sinapilla ja ketsupilla.

Siirrä palat uunipannuun ja asettele loput aineet huolettomasti makkarapalojen joukkoon.

Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ruoka on saanut kauniin värin ja pekoni on paistunut rapeaksi.

Nauti uunimakkara pannussa paahdetun kesäkurpitsan ja perunamuusin kanssa.

Vinkki!

Katso myös Herra Snellmanin sipulilla, tomaatilla ja vuohenjuustolla terästetyn uunilenkin ohje.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 180 g
Energia 938 kJ / 226 kcal 1688 kJ / 407 kcal
Rasva 18 g 32.5 g
- josta tyydyttynyttä 6.4 g 11.6 g
Hiilihydraatit 4.7 g 8.4 g
- josta sokereita 3.2 g 5.7 g
Proteiini 11 g 19 g
Ravintokuitu 0.6 g 1.1 g
Suola 1.8 g 3.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle