Pekonilla täytetyt uuniperunat

Pekonilla täytetyt uuniperunat 1

Täytetyt uuniperunat on helppo ja täyttävä arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Ja mikäpä sopisikaan täytteeksi paremmin kuin 100 % suomalaisesta lihasta Suomessa tehty Kunnon Pekoni. Pitkälti käsityönä valmistamme Kunnon pekoni on ainutlaatuisen murea ilman lisättyä vettä tai fosfaattia.

2 - 4

Ainekset

  • 150 g Kunnon pekonia
  • 2 bataattia (tai 4 isoa uuniperunaa)
  • öljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • siirappia
  • ½ dl timjamia silputtuna
  • 100 g juustoraastetta
  • bataattien tai perunoiden koverrettu sisus

Pekonilla täytetyt uuniperunat — Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Halkaise pestyt ja pintakuivatut bataatit tai uuniperunat pitkittäin.
  3. Voitele pelti öljyllä, ripottele suolaa ja pippuria päälle ja valuta ohuet siirappiraidat.
  4. Aseta bataatti- tai perunapuolikkaat leikkauspinta alaspäin pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla tai veitsenkärjellä.
  5. Ota pelti uunista, anna jäähtyä hetken aikaa ja koverra pehmeä sisus irti kuorta rikkomatta.
  6. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
  7. Paista silputtu pekoni rapeaksi ja kaada silppu koverretun sisuksen joukkoon. Lisää timjami ja juustoraaste, sekoita kevyesti nostellen ja annostele täyte kuoriin takaisin.
  8. Gratinoi uunissa noin 10 minuuttia. Nauti salaatin kanssa.

Vinkki!

Ota testiin myös uuniperunat kahdella täytteellä; kinkku ja meetvursti.

pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit