Possu-kasviskastike

Possu-kasviskastike

Herra Snellmanin monikäyttöiset fileepihvit sopivat mainiosti myös kastikkeisiin. Tähän reseptiin käytimme Maatiaispossun ohuen ohutta fileetä, joka valmistetaan 100 % suomalaisesta gm-vapaasta ja pakastamattomasta lihasta.

Samettista pehmeyttä ja omaalatuisen herkullista sävyä kastikkeeseen tuo piparjuurituorejuusto, mutta voit halutessasi käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa.

4

Ainekset

  • 1 rs Maatiaispossun fileepihvi (resepti neljälle pihville)
  • 0.25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.75 tl karkeaksi rouhittua valko- tai pippuria
  • 1 tl currya
  • 25 g voita ja öljyä
  • 4 dl lihalientä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 ps pakastekasviksia esim. porkkana, parsakaali, kukkakaali
  • 150 g piparjuurituorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl tuoretta timjamia tai rosmariinia silputtuna
Maatiaispossun fileepihvi, 5 kpl

Possu-kasviskastike — Ohje

  1. Ota possun fileeviipaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita jauhot ja mausteet. Pyörittele fileeviipaleet jauho-mausteseoksessa kauttaaltaan ja ruskista ne paistinpannussa rasvassa parissa kolmessa erässä.
  2. Siirrä palat kattilaan, lisää lihaliemi ja sinappi, pane kansi päälle ja hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Lisää puolisulaneet kasvikset, tuorejuusto ja yrtit ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Tarjoa perunoiden kanssa.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit