
Tuliset chipotle & chorizo-paprikat
2
Tämä Kääpiölinnan köökissä -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.
Ainekset
- 2 isoa keltaista paprikaa
- 3 All Natural chipotle
- 3 All Natural Chorizo
- 2 herkkusieniä (n. 100g)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- tilkka öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- suolaa & pippuria
- 0.5 tl timjamia
- 2 dl juustoraastetta
Ohje
Halkaise paprikat pitkittäin, poista kanta ja siemenet. Huuhtele paprikat kylmällä vedellä
Hienonna sipuli ja tuoreet herkkusienet. Halkaise pienet makkarat ensin pitkittäin ja viipaloi sitten puolikkaat
Laita sienisilppu pannulle ja kypsennä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää tilkka öljyä, sekä hienonnetut sipulit, valkosipulit ja makkaraviipaleet. Kypsennä muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla
Ripottele sieni-makkaraseoksen päälle vehnäjauhot. Sekoita ja kaada joukkoon kerma. Anna kypsyä pari minuuttia. Lisää joukkoon timjami
Nosta paprikanpuolikkaat öljyttyyn uunivuokaan. Jaa makkara-sienimuhennos paprikoille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta
Kypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes paprikat ovat sopivasti pehmenneet.
Vinkkejä
Muista myös perinteiset jauhelihatäytteiset täytetyt paprikat Herra Snellmanin reseptillä.