Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw-salaattia

Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw 1

Tässä reseptissä herkullisesti marinoitu ylikypsä Maatiaspossun pluma saa seurakseen raikkaan ja rapean kaalisalaatin. Plumassa on reilusti rasvaa, jonka ansiosta se pysyy erityisen mehevänä pitkän kypsennyksen ajan. Marinadin chili ja valkosipuli sopivat täydellisesti suussasulavan porsaanlihan kanssa.

Tarjoile tuoreen patongin kanssa pääruokana, herkullisen illallisen alkupalana tai vaikka pikkujoulujen cocktailherkkuna.

3 3 h

Ainekset

Marinoitu Pluma
  • 1 kpl Maatiaispossun pluma
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,5 dl balsamicoa
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 kpl mieto punainen chili
  • 1 tl suolaa
Rapea coleslaw
  • 1/4 kaalia (n. 400 g)
  • 1 kpl iso porkkana
  • 1 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl majoneesia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 0,5 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl sinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

Ylikypsää possun plumaa ja coleslaw-salaattia — Ohje

Marinadi
  1. Hienonna valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ylikypsä pluma
  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen valmistusta. Hiero marinadi lihan pintaan. Voit marinoida lihaa myös pidempään, esimerkiksi yön yli.
  2. Aseta liha ja ylimääräinen marinadi uunivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 min ja laske sitten uunin lämpö 140 asteeseen. Kypsennä vielä n. 2 tuntia, tarvittaessa kannen tai folion alla.
  3. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä 5 - 10 minuuttia. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja mausta tarvittaessa ripauksella suolaa. Käytä vuokaan irronnutta nestettä kastikkeena, ja lisätä sitä varovasti viipaloidun lihan päälle.
Coleslaw
  1. Valmista coleslaw sillä aikaa, kun liha marinoituu tai paistuu.
  2. Poista kaalista uloimmat lehdet. Pese ja kuori porkkana. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi porkkana hyvin ohueksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylää tai kuorimaveistä käyttäen.
  3. Sekoita kermaviili, majoneesi, etikka, sitruunamehu, sinappi ja mausteet keskenään kastikkeeksi. Lisää kastike kaalin ja porkkanan sekaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit