Hoppa till innehållet
Vi är på jakt efter en PRODUKTGRUPPCHEF

Vi är på jakt efter en PRODUKTGRUPPCHEF

Vi stärker vår marknadsposition och letar nu efter en passionerad PRODUKTGRUPPSCHEF för att hantera vår produktportfölj.

Produktgruppchefens ansvar är att säkerställa våra konsumentinriktade produkters konkurrenskraft och lönsamhet på kort och lång sikt. Ditt ansvarsområde på Snellman kommer att vara produkter inom färskt kött och korv, i nära samarbete med andra nyckelpersoner i organisationen.

Du kommer att vara omgiven av en erfaren, engagerad och kunnig grupp med proffs inom livsmedelsbranschen. I det här arbetet behöver du utnyttja alla sinnen, när du styr den traditionella familjeföretagets produktutveckling i en mer konsumentorienterad riktning, samtidigt som du ökar på både försäljningen och lönsamheten för dina ansvarsområden.

Du kommer att vara ansvarig för lanseringskalendern för ditt område och det årliga planeringsarbetet, i samstämmighet med dagligvaruhandels periodisering i Finland.

Som en initiativrik person kan du systematiskt omsätta din kreativitet till produktkoncept och vidareutveckla kommersiellt framgångsrika lanseringar. Du stärker Snellman-varumärkets position genom att leda produktgruppen med ett konsumentorienterat tankesätt och lanseringar, samt utvecklar också produktutbudet enligt kedjornas specifika kundbehov.

Du är systematisk och väl bevandrad inom utnyttjandet av analytiska verktyg. Du kan både producera konsument- och marknadsorienterad analys av produktområdet och dra nödvändiga slutsatser för att stödja lanserings- och utvecklingsbeslut.

Vi förväntar oss att du har

  • Examen inom företagsekonomi, marknadsföring eller annat relaterat område. En MBA-utbildning se som merit
  • Erfarenhet av kategoriadministration, helst inom livsmedelshandeln, med fokus på varumärkesprodukter
  • Starka analytiska färdigheter, förmåga att tolka information, identifiera och omvandla insikter och lärdomar till handlingsstrategier
  • Utmärkta kommunikations- och samarbetsfärdigheter samt förmåga att samarbeta med olika intressegrupper
  • Ett strategiskt tankesätt med en resultatdriven attityd, förmåga att skapa tillväxt och nå mål
  • Noggrannhet och organisationsförmåga samt starka projektledningsfärdigheter som möjliggör hantering av flera uppgifter samtidigt i en fartfylld professionell omgivning
  • Språkkunskap. Förmågan att kommunicera på svenska ses som merit i ett flerspråkigt företag

Vi erbjuder dig

  • Möjligheten att arbeta, växa och utvecklas i en ansvarsfull roll i ett ledande inhemskt företag inom livsmedelsbranschen
  • Konkurrenskraftig lön
  • Omfattande personalförmåner i ett stabilt familjeföretag

Arbetet kan utföras på Snellmankoncernens lokaler i Jakobstad eller Kervo, även delvis distansarbete är möjlig. 

Om du är intresserad av tjänsten, skicka in din ansökan senast den 26 maj 2024 via den här länken.

Mer information om tjänsten ger Snellmans Köttförädlingens marknadsföringschef CMO Juuso Reinikainen juuso.reinikainen@snellman.fi  eller per telefon på 044 7966430.