Gris innerfilé inlindat i bacon med pepparsås och rostade jordärtskockor

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Gris innerfilé inlindat i bacon och en gräddig pepparsås är en härlig kombination. Tillredningen är enkel och slutresultatet mästerligt.

Ingredienser

Innerfilé
  • 700 g Snellman gris innerfilé
  • 2 tsk salt
  • 3 tsk Provence kryddblandning
  • 2 msk smör
  • 2 msk sirap
  • 150 g Riktig bacon
Gräddig rosépepparsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ dl sojasås
  • 1 msk sirap
  • hel rosépeppar
  • en klick smör
Rostade jordärtskockor
  • 4 st jordärtskockor per gäst
  • olja
  • chili-choklad -kryddblandning
  • nypa salt

Gris innerfilé inlindat i bacon med pepparsås och rostade jordärtskockor — Gör så här

Grisinnerfilé
  1. Lyft ut filén i rumstemperatur en timme före tillredning. Sätt smör, sirap, salt och örtblandningen i en liten kastrull, koka upp.
  2. Smörj in filén med blandningen. Rulla in filén i bacon så att ändorna av baconskivorna lämnar under filén.
  3. Tillred i ugnen i 150 grader tills filéns innertemperatur visar 74 °C. Låt stå en stund före uppskärning.
Sås
  1. Mät upp vatten och mjöl i kastrullen. Vispa den jämn och tillsätt grädden.
  2. Låt småkoka i 2-3 minuter under omrörning, tillsätt köttbuljongtärningen, soja, peppar och sirap.
  3. Låt småkoka en stund på låg värme hela tiden under omrörning.Tillsätt till sist en klick smör.
Rostade jordärtskockor
  1. Skala och skär upp jordärtskockorna. Sätt dem i en ugnsform med skärytan uppåt.
  2. Blanda oljan och kryddorna. Smörj in jordärtskockorna. Stek i ugnen i 200 grader cirka 15 min.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer