Siirry sisältöön
Dippilautanen 2.0

Dippilautanen 2.0

Kunnon pekoni 150 g

4

45min kokonaisaika

Helppo

Kesän päräyttävin dippilautanen tulee tässä! Kääri sesongin vihanneksia Snellmanin Kunnon pekoniin, paahda uunissa tai grillissä ja sekoita seuraksi raikkaat jogurtti- ja basilikakastikkeet. Kokeile esimerkiksi raparperia, salaattisikuria tai sinihomejuustolla täytettyjä tomaatteja. Sitten vain dippailemaan! Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Pekoniraparperit
Täytetyt pekonitomaatit
Pekoniin käärityt salattisikurit
Jogurttidippi
  • 1 dl turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Basilikadippi
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 0.5 kpl sitruunasta puristettua mehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Ohje

Dipit

Valmista ensin dipit. Mittaa jogurttidipin ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi, siirrä jääkaappiin maustumaan. Laita basilikanlehdet tehosekoittimeen ja mittaa joukkoon muut ainekset. Napsauta tehosekoitin täydelle teholle ja aja sileäksi kastikkeeksi. Nosta kylmään.

Pekoniraparperit

Leikkaa raparperinvarret puoliksi, noin 15 cm pätkiksi. Puolita paksuimmat varret pituussuunnassa. Kuori paksuista varsista uloimmat kuoret kuorimaveitsellä tai sormin. Ripottele raparperien pinnalle hieman sokeria ja pyöritä jokaisen varren ympärille yksi pekonisiivu. Laita sivuun odottamaan.

Täyteyt pekonitomaatit

Leikkaa tomaateista hatut ja siirrä ne sivuun. Koverra tomaatit ja täytä sinihomejuustolla. Nosta hattu takaisin päälle ja kääri jokaisen tomaatin ympärille yksi pekonisiivu.

Pekoniin käärityt salaattisikurit

Poista salaattisikureista nuutuneet lehdet. Leikkaa pitkittäin neljään osaan, jätä kanta paikoilleen, jotta lohkot pysyvät kasassa. Kääri jokainen lohko pekonisiivuun.

Kasvisten grillaaminen

Grillaa vihanneksia kuumassa grillissä 3–4 minuuttia per puoli. Voit myös paahtaa kasvikset uunissa 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Tarjoile kasvikset dippien kera tai muiden grilliherkkujen lisukkeena.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 568 kJ / 137 kcal 2841 kJ / 684 kcal
Rasva 10.2 g 51.2 g
- josta tyydyttynyttä 3.3 g 16.3 g
Hiilihydraatit 5.9 g 29.4 g
- josta sokereita 5.7 g 28.5 g
Proteiini 5 g 25 g
Ravintokuitu 1.6 g 8.2 g
Suola 0.8 g 4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle