Hoppa till innehållet
Eldiga chipotle & chorizo-paprikor

Eldiga chipotle & chorizo-paprikor

2

Detta recept från Kääpiölinna bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

  • 2 stora gula paprikor
  • 3 All Natural chipotle
  • 3 All Natural Chorizo
  • 2 champinjoner (ca 100g)
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • lite olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten

Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de små korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar

Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar

Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan

Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost

Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.

Tilltugg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan