Eldiga chipotle & chorizo-paprikor

Tuliset chipotle & chorizo-paprikat 2

Detta recept från Kääpiölinna bloggen var med i vår tävling ”All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

2

Ingredienser

  • 2 st stora gula paprikor
  • 3 st All Natural chipotle
  • 3 st All Natural Chorizo
  • 2 st champinjoner (ca 100g)
  • 1 st lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • lite olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • salt, peppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 2 dl riven ost

Eldiga chipotle & chorizo-paprikor — Gör så här

  1. Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten
  2. Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de små korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar
  3. Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar
  4. Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan
  5. Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost
  6. Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.
makkarat-all-natural-770×428

Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.

Rate

Dela

Kommentarer