
Eldiga chipotle & chorizo-paprikor
2
Detta recept från Kääpiölinna bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
Ingredienser
- 2 stora gula paprikor
- 3 All Natural chipotle
- 3 All Natural Chorizo
- 2 champinjoner (ca 100g)
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- lite olja
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl grädde
- salt, peppar
- 0.5 tsk timjan
- 2 dl riven ost
Instruktioner
Halvera paprikorna på längden, ta bort skaftet och fröna. Skölj paprikorna i kallt vatten
Hacka löken och de färska champinjonerna. Halvera först de små korvarna på längden och skär sedan halvorna i mindre bitar
Stek den hackade svampen tills vätskan från svampen avdunstat. Tillsätt en skvätt olja, den hackade löken, vitlök och den skivade korven. Stek i några minuter tills löken är gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar
Strö vetemjöl på svamp-korvblandningen. Blanda och tillsätt grädde. Låt sjuda några minuter. Tillsätt timjan
Lägg paprikahalvorna i en oljad ugnsform. Sätt korv-svampröran på paprikorna och strö på riejält med riven ost
Grädda paprikorna i ugnen på 200 grader i ca 35 minuter, eller tills de är passligt mjuka.