Exotiskt mangosalsa med länkkorv

Eksoottinen makkara-mangosalsa

Denna kompott bjuder på flera smakupplevelser i ett, slutresultatet överraskar! Receptet deltog i Riktig länkkorv-utmaningen 2013. Hellan ja viinilasin välissä-bloggen ligger bakom helheten.

4

Ingredienser

  • 1 dl mango
  • 1 dl ananas
  • 0.5 dl selleristjälkar
  • 1 tsk chili
  • 1 msk koriander
  • 0.5 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
  • 1 st lime
Marinad:
  • 10 g olivolja (jungfru)
  • 10 g soja
  • 50 mg honung

Exotiskt mangosalsa med länkkorv — Gör så här

  1. Skiva länkkorven och sätt i en ugnssäker form.
  2. Gör marinaden. Blanda oljan, sojan och honungen. Häll över korven och rör om väl så att alla korvskivor dryper av marinad.
  3. Grädda i 220 grader i ca 30 minuter så att korvskivorna får en vacker färg. Rör om med jämna mellanrum.
  4. Skala mangon och din ananas och ta bort det hårda mittpartiet. Skär mango, ananas och selleri till små bitar. Avlägsna fröna från chilin och finfördela den, finfördela även korianderbladen.
  5. Blanda samman alla ingredienser och tillsätt saften från en halv lime. Låt marineras i 30 minuter.
  6. När korven svalnat är det bara att njuta. Du kan ta av den sirapsaktiga såsen från ugnsformen och hälla över korven vid behov.

Rate

Dela

Kommentarer