Färggrann sallad med nötstek
Nötstek i en färgsymfoni av majs, paprika och sallad. Takes your breath away.
4
40 min
Ingredienser
-
- 2 pkt Herr Snellmans Tunntunn nötstek
- 1 ds olja
- 1 dl jordnötter
- 1 färsk mynta i kruka
- 1 tsk salt
- 1 msk citronsaft
- 1 salladslökar i tunna skivor
- 1 grön paprika i skivor
- 1 röd paprika i skivor
- 2 romansallad i mindre bitar, i krukor
- 1 portion kokta majskolvar, enligt eget behov
Färggrann sallad med nötstek — Gör så här
-
- Skär nötsteken i strimlor. Stek dem hastigt i olja i en het stekpanna
- Blanda de andra ingredienserna i en salladskål och tillsätt köttstrimlorna som avsvalnat. Servera med kokta majskolvar.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare