Feta-salamismörgås

Raikas feta-salamileipänen

Feta-salamismörgås piggar upp dagen!

1 15 min

Ingredienser

  • 4 vetesemlor
  • bordsmargarin
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g fetaost
  • 15 skivor Snellman lättmedvurst
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 ds olivolja
  • groddar

Feta-salamismörgås — Gör så här

  1. Tärna fetaosten eller använd färdig tärnad fetaost 2. Skär körsbärstomaterna i halvor 3. Bred margarin på bröden och sätt på medvurstskivorna. Tillsätt fetost och tomat. Ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Dekorera med groddar.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer