Feta-salamismörgås
Feta-salamismörgås piggar upp dagen!
1
15 min
Ingredienser
-
- 4 vetesemlor
- bordsmargarin
- 100 g körsbärstomater
- 100 g fetaost
- 15 skivor Snellman lättmedvurst
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- 1 ds olivolja
- groddar
Feta-salamismörgås — Gör så här
-
- Tärna fetaosten eller använd färdig tärnad fetaost 2. Skär körsbärstomaterna i halvor 3. Bred margarin på bröden och sätt på medvurstskivorna. Tillsätt fetost och tomat. Ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar. Dekorera med groddar.
”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”
Ove, Produktutvecklare