Gris innerfilé med bearnaise- och madeirasås

Porsaan sisäfile, bearnaisekastike ja madeirakastike

Gris innerfilé Black & White passar bra med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad. Denna möra och köttiga maträtt vill man servera gång på gång. Testa vårt väl beprövade recept!

Ingredienser

Bearnaisesås
  • 150 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 2 msk färsk dragon (eller 2 tsk torkad)
  • 2 msk färsk persilja
Madeirasås
  • 4 shalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • 4 msk smör
  • 2 msk rörsocker (eller vanligt)
  • 1 dl balsamvinäger (balsamico)
  • 2 dl madeira
  • 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1,5 msk mörk maizena

Gris innerfilé med bearnaise- och madeirasås — Gör så här

Grisnoisetter
  1. Ta gris innerfilén i värme i god tid och skär den i ca 4 cm tjocka bitar.
  2. Bryn grisnoisetterna, ca 2–3 minuter per sida och lägg dem i en ugnsform.
  3. Lägg formen i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  4. Tillred såserna och servera Gris innerfilé Black & White med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad.
Bearnaisesås
  1. Finhacka löken.
  2. Koka upp vinäger, 2 msk vatten, lök och vitpeppar i en kastrull.
  3. När vattnet har avdunstat, tillsätt ytterligare 2 msk vatten och låt också det avdunsta.
  4. Lägg kastrullen i vattenbad och tillsätt äggulorna en i gången, vispa med elvisp.
  5. Tillsätt en aningen smält smör, vispa såsen hela tiden.
  6. Avsluta med att tillsätta färska örter. Servera.
Madeirasås
  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot.
  2. Bryn i panna med smör.
  3. Tillsätt socker och låt karamelliseras (sockret ska bli ljusbrunt).
  4. Tillsätt balsamico och madeira. Låt koka en stund.
  5. Tillsätt fond och vatten, låt såsen koka på medelvärme i 20 minuter.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Sila såsen och red av med maizena.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept