Italiensk överraskning
Italiensk överraskning. Vilka läckerheter gömmer sig här?
4
20 min
Ingredienser
-
- 4 semlor
- 100 g Snellmans Riktig bacon
- 100 g Snellmans lätt inhemsk medwurst
- 5 färska champinjoner i tärningar
- 1 tärnad paprika
- 2 msk finhackade soltorkade tomater
- 0.5 liten purjolök
- 1 vitlöksklyfta pressad
- 200 g färskost med örtsmak
- 1 nypa peppar
Italiensk överraskning — Gör så här
-
- Stek bacon, tillsätt champinjoner, paprika och purjolök och låt fräsa en stund. Låt bacon- och grönsaksblandningen svalna. Blanda bacon- och grönsaksblandningen med färskost, smaksätt med vitlök och peppar. Sätt blandningen mellan semlorna och grilla i smörgåsgrill. Man kan även steka de fyllda semlorna.
”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”
Ove, Produktutvecklare