Kalkon-kikärtsallad med caesardressing
Kalkonsnurror och kikärter kan inte bli fel.
4
35 min
Ingredienser
-
- 2 brk kikärter, sköljda och avrunna
- 2 rostbröd, skivor
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 romansallad i kruka, bita
- 1 pkt Herr Snellmans Panerad kalkon
- 1 nypa parmesanost
- Caesardressing
-
- 1.5 dl vitvinsvinäger
- 1 äggula
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 nypa peppar
- 4 sardeller
- 1 dl olivolja
Kalkon-kikärtsallad med caesardressing — Gör så här
-
- Sätt ugnen på 225 grader
- Vispa ihop vinäger och äggulan till caesardressningen. Tillsätt peppar, sardellerna och till sist olivoljan
- Skär brödet i tärningar. Ringla olivolja i en ungfast form. Lägg i kikärterna, salta och rör om. Rosta ärterna i ugnen i ca 12 minuter. Lägg brödtärningarna i formen med kikärterna och fortsätt rosta, ca 8 minuter, eller tills brödtärningarna fått fin färg. Vänd någon gång under tiden
- Tärna kalkonskivorna ochh tillsätt tärningarna i salladen
- Blanda kikärterna och brödtärningarna med salladen. Ringla dressingen över och hyvla på parmesanosten.
”De här smörgåspåläggen kallar vi Riktigt möra och det av en anledning. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.”
Robert, Produktutvecklare