Kalkontacos med touch av jordgubbar
Mexikanskt småplock för bästa bjudningen.
4
20 min
Ingredienser
-
- 2 pkt Tunntunn kalkonfilé
- 200 g jordgubbar
- physalis
- 1 mango, tärnad
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 0.5 kruka koriander, finhackad
- 0.5 lime, saften
- 1 nypa svartpeppar
- 1 msk sweet chili sås
- 14 st. Tex mex minitacotubs
Kalkontacos med touch av jordgubbar — Gör så här
-
- Blanda ihop olivolja, koriander, svartpeppar, limejuice och sweet chili-sås (om du vill kan du också tillsätta vitlök)
- Rör ner jordgubbar och mango. Lägg såsen och kalkonfilén i tacoskalen
- Servera som förrätt, tilltugg eller som en bufférätt.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare