Korv med potatis eller potatis med korv?

Makkaraperunat kahdella tapaa 1

Ost, potatis och riktig korv är en stark trio, ifall man vill tillreda en matig kvällsbit. Detta recept deltog i Riktig länkkorv-utmaningen 2013 och är ihopsnickrat av Musta mutta valkoinen-bloggen.

2

Ingredienser

  • 0.5 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
  • 1 knippe vårlök
  • 1 rödlök
  • 2 ungspotatis modell större
  • 1 msk grillkrydda
  • 150 g riven emmentalost
  • 4 tsk senap
  • nypa svartpeppar

Korv med potatis eller potatis med korv? — Gör så här

  1. Potatisbåt: Ställ ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen (Rosamunda eller en annan rejäl sort) ordentligt och gör hål i potatisen och ställ i ugnen i 60 minuter.
  2. Hacka vårlöken till små bitar (0,5 cm) och finhacka också rödlöken.
  3. Halvera en länkkorv och skär halvorna på tvären. Skär små snitt i de fyra bitarna så du kommer åt att gröpa ur innehållet. Skär snitt med en vass kniv och gräv ut innehållet ur korven, men lämna minst tre millimeter till kanten. Var även försiktig så du inte gräver för djupt.
  4. Blanda ihop den urgröpta korven med en tredjedel av lökbandningen och krydda med svartpeppar. Pensla in insidorna av korven med senap, 1 tsk per korvbit.
  5. När potatisen är klar gör du båtar av rejäla halvor och gröper ur dom. Den urgröpta potatisen mosar du lätt och blandar i grillkryddan, en tredjedel av lökblandningen och hälften av den rivna osten.
  6. Nu fyller du den urgröpta potatisen med korvblandningen och den urgröpta korven med potatisblandningen. Toppa med riven ost och stek i ugnens nedre del i 15 minuter. Servera tillsammans med sallad.

Rate

Dela

Kommentarer