Korvsoppa 2.0
Skala och gör kuber av dina grönsaker. Tvätta purjon noga. Tillsätt olja i en kastrull och sautera grönsakerna en stund. Tillsätt tomatpurén tillsammans med buljongen och rör om. Öka på med tomaterna och vattnet. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
Låt blandningen puttra på platta på mild värme i ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Skär knackkorven i mindre bitar och bryn på varm panna. Sätt korven i soppan och koka ännu upp.
Fänkålssallad
Skär små skivor av fänkålen, antingen med kniv eller en mandolin. Använd även stjälkens gröna delar. Bada skivorna i kallt vatten så de hålls krispiga och inte mörknar. Finhacka bladpersiljan.
Lyft fänkålen ur vattnet och tillsätt persilja och kryddor. Rör ihop och servera ovanpå korvsoppan.
Tips
Tämäkin resepti paranee pekonilla! Kokeile lisätä pekonia mukaan valmistusvaiheessa, tai vaihtoehtoisesti rapeasti paistettuna valmiin annoksen päälle. Pekoni tuo ateriaan herkullista mehukkuutta, tai vaihtoehtoisesti rapean koostumuksen. Pekonin voit paistaa esimerkiksi pannussa, uunissa tai jopa mikrossa.