Köttbullar

Lihapullat

Det smakar alltid bra med köttbullar. Dessa speciellt goda köttbullar görs på smakligt malet kött av nöt. Vi utvecklade denna lite fetare variant av malet kött för att passa finländarnas favoriträtter. Den höga fetthalten gör att köttbullarna blir riktigt saftiga. Snellmans smakliga nötfärs är helt gm-fritt och tillverkas av 100 % finskt, färskt nötkött.

4

Ingredienser

  • 400 g Smaklig malet kött av nöt 20 %
  • 1 lök, hackad
  • 1.5 dl grädde, vatten eller mineralvatten
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 dl havre-, boveteflingor eller skorpmjöl
  • 1 tsk malen kryddpeppar eller svart- eller vitpeppar
  • smör, margarin eller olja för stekning

Gör så här

  1. Tärna den skalade löken och bryn löken i smör eller olja. Häll vätskan i skålen, tillsätt ägg och flingor eller mjöl, och blanda väl. Tillsätt kryddor och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt löktärningarna och malet köttet.
  2. Forma bullar av smeten med hjälp av en sked som doppats i vatten, eller med oljade händer. Stek köttbullarna i stekpanna tills de är vackert bruna, eller tillred i ugn på 220 grader i 10-12 minuter. Stektiden beror på köttbullarnas storlek.
  3. TIPS:
  4. Tillred i en smord muffinsplåt så du får små köttfärslimpor. Strö på riven ost, soltorkade tomater, kapris, örter, nötter eller fröblandning enligt smak.
  5. NYA SMAKER TILL KÖTTBULLARNA:
  6. Det finns otaliga sätt att krydda köttbullar på. Pröva lägga till något av följande i köttbullssmeten:
  7. Ett par matskedar senap och lika mycket ketchup.
  8. En kruka rucola eller wasabirucola + en liten hackad rödlök + 100 g riven Koskenlaskija-ost
  9. En hackad röd chili eller grön jalopeno + 3 klyftor krossad vitlök + ett par deciliter fryst eller konserverad majs + 1 tsk oregano
  10. 60–70 g spenat + 100 g fetaost + ½ dl skivade oliver + 1 tsk honung + ½ tsk muskot
  11. 100 g skivad och stekt Snellmans extramör bacon + 3 hackade vårlökar + 1 rivet äpple
  12. 1 tsk rivet citronskal och 2 tsk citronjuice + ½ kruka citronbasilika + 100 g mjuk ricotta eller grynost
  13. 100 g styckade champinjoner stekta i honung och smör + ½ riven fänkål + färska örter enligt smak
Snellman_jauheliha_landingpage_banner_svenska

“Vi kombinerade en bra produkt med en bra förpackning. Den nya förpackningen för Riktigt malet kött är Finlands mest ekologiska maletköttförpackning, samtidigt förbättrades också produktens egenskaper.”

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept