Malaxlimpa med österbottnisk röra

Maalahden limppua Pohjalaisella täytteellä 1

Malaxlimpan har tillverkats sedan 1906. Med österbottnisk röra som innehåller såväl kallrökt som gravad lax har du ett ypperligt tilltugg till vilken fest som helst.

20 55 min

Ingredienser

  • 20 tunna skivor av malaxlimpa
  • 3 potatisar
  • 2 äpplen
  • 0.5 kryddgurka
  • 1 rödlök
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g gravad lax
  • 3 msk dill
  • 1.5 dl majonäs
  • 1 msk citronsaft
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl gräddfil

Malaxlimpa med österbottnisk röra — Gör så här

  1. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar. Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis. Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.

Tips!

1. Skala och koka potatisen tills den blir mjuk. Låt potatisen svalna och skär den i små tärningar 2. Skär äpplen, kryddgurka, rödlök och lax i små tärningar. Tillsätt potatis. 3. Blanda ihop majonnäs, dill, gräddfil och citronsaft. Blanda samman med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar 4. Sätt en klick av röran ovanpå varje brödskiva, dekorera med finhackad gräslök.

Rate

Dela

Kommentarer