Malda leverbiffar
Malda leverbiffar är antagligen en ganska sällsynt maträtt i många hem, men absolut en trevlig omväxling till vardagsmaten. Malda leverbiffar är aptitretande och definitivt värda ett försök. Speciellt de som gillar leverlåda kommer att älska den här saftiga smakupplevelsen. I receptet används Snellmans 100% inhemska nötlever i bit. Dessutom har djuren från familjegårdarna enbart fått gm-fritt foder.
Malda leverbiffar på Herr Snellmans vis, varsågoda!
2
Ingredienser
-
- ca. 300-400 g Snellmans nötlever i bit
- 300 g rå potatis
- 1 lök
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk vit- eller svartpeppar
- 1 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad mejram eller provencalsk örtblandning
- Till stekning:
-
- smör eller olja
- Dessutom:
-
- rikligt med lökringar som fått småkoka
Malda leverbiffar — Gör så här
-
- Tvätta och skala grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör maskinen tills dess att blandningen är slät
- Stek tjockare biffar av smeten i en plättpanna
- Servera biffarna med kokt potatis eller potatismos, lingonpuré och lökringar som fått småkoka
- Om du vill ha sås kan du hetta upp (smaksatt) matlagningsgrädde i stekpannan efter stekningen. Smaksätt såsen och ös över biffarna.