Malda leverbiffar

Jauhemaksapihvit 1

Malda leverbiffar är antagligen en ganska sällsynt maträtt i många hem, men absolut en trevlig omväxling till vardagsmaten. Malda leverbiffar är aptitretande och definitivt värda ett försök. Speciellt de som gillar leverlåda kommer att älska den här saftiga smakupplevelsen. I receptet används Snellmans 100% inhemska nötlever i bit. Dessutom har djuren från familjegårdarna enbart fått gm-fritt foder.

Malda leverbiffar på Herr Snellmans vis, varsågoda!

2

Ingredienser

  • ca. 300-400 g Snellmans nötlever i bit
  • 300 g rå potatis
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vit- eller svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad mejram eller provencalsk örtblandning
Till stekning:
  • smör eller olja
Dessutom:
  • rikligt med lökringar som fått småkoka

Malda leverbiffar — Gör så här

  1. Tvätta och skala grönsakerna. Sätt alla ingredienser i en matberedare och kör maskinen tills dess att blandningen är slät
  2. Stek tjockare biffar av smeten i en plättpanna
  3. Servera biffarna med kokt potatis eller potatismos, lingonpuré och lökringar som fått småkoka
  4. Om du vill ha sås kan du hetta upp (smaksatt) matlagningsgrädde i stekpannan efter stekningen. Smaksätt såsen och ös över biffarna.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept