
Rågbrödsstubbe
4
Ska du ut på vandring i skogen? Packa korgen full med rågbrödsstubbar och magen hålls full.
4
Ska du ut på vandring i skogen? Packa korgen full med rågbrödsstubbar och magen hålls full.
Kavla ut degen till en platta 25 x 30 cm. Strö på skink- och baconstrimlor.
Rulla plattan till en rulle från långsidan. Limma ihop skarven och ändarna med vatten. Lägg rullen på bakplåtspapper med skarven ner.
Grädda i 225 graders ugn, ca en halvtimme. Om rullen blir för mörk så rulla in bakverket i bakplåtspapper.
Ta ut rullen ur ugn och smörj den med smör-, vatten-/mjölkblandning. Svep in rullen i bakplåtspapper och ytterligare i dubbelt aluminiumfolie.
Låt eftergräddas i ugnens eftervärme ännu en timme. Servera något avsvalnad och mjuk.
Spara
Till inköpslistan