Rågbrödsstubbe

Rukiinen eväshalko 1

Ska du ut på vandring i skogen? Packa korgen full med rågbrödsstubbar och magen hålls full.

8 45 min

Ingredienser

  • 500 g färdig rågbrödsdeg
  • 270 g Snellmans tunntunn extramör palvad skinka ( 1pkt)
  • 1 pkt bacon, strimlad
  • lite smör

Rågbrödsstubbe — Gör så här

  1. Kavla ut degen till en platta 25 x 30 cm. Strö på skink- och baconstrimlor.
  2. Rulla plattan till en rulle från långsidan. Limma ihop skarven och ändarna med vatten. Lägg rullen på bakplåtspapper med skarven ner.
  3. Grädda i 225 graders ugn, ca en halvtimme. Om rullen blir för mörk så rulla in bakverket i bakplåtspapper.
  4. Ta ut rullen ur ugn och smörj den med smör-, vatten-/mjölkblandning. Svep in rullen i bakplåtspapper och ytterligare i dubbelt aluminiumfolie.
  5. Låt eftergräddas i ugnens eftervärme ännu en timme. Servera något avsvalnad och mjuk.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer