Rågbrödsstubbe
Ska du ut på vandring i skogen? Packa korgen full med rågbrödsstubbar och magen hålls full.
8
45 min
Ingredienser
-
- 500 g färdig rågbrödsdeg
- 270 g Snellmans tunntunn extramör palvad skinka ( 1pkt)
- 1 pkt bacon, strimlad
- lite smör
Rågbrödsstubbe — Gör så här
-
- Kavla ut degen till en platta 25 x 30 cm. Strö på skink- och baconstrimlor.
- Rulla plattan till en rulle från långsidan. Limma ihop skarven och ändarna med vatten. Lägg rullen på bakplåtspapper med skarven ner.
- Grädda i 225 graders ugn, ca en halvtimme. Om rullen blir för mörk så rulla in bakverket i bakplåtspapper.
- Ta ut rullen ur ugn och smörj den med smör-, vatten-/mjölkblandning. Svep in rullen i bakplåtspapper och ytterligare i dubbelt aluminiumfolie.
- Låt eftergräddas i ugnens eftervärme ännu en timme. Servera något avsvalnad och mjuk.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare