Salta delikatessvåfflor

Suolaiset herkkuvohvelit 1

Frasiga våfflor med saltigt sting. Så enkelt. Så annorlunda.

4 35 min

Ingredienser

  • 125 g smör/margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 100 g finhackade champinjoner
  • 2 finhackade lökar
  • färska örter (pesto)
Fyllning
  • 200 g svamp
  • 1 söt lök
  • 125 g crème fraiche
  • 200 g smaksatt färskost
  • 1 pkt Riktigt mör formskinka

Salta delikatessvåfflor — Gör så här

  1. Våfflor
  2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och en nypa salt i en skål. Tillsätt sedan mjölk under omrörning. Rör ner ägg och det smälta smöret
  3. Fräs lök och svamp på svag värme tills de mjuknar. Du kan samtidigt steka svampen och löken som ska vara i fyllningen. Låt svalna och blanda i smeten
  4. Rör ner finhackade örter och/eller 3 msk pesto (tillsätt inte salt om du använder pesto).
  5. Fyllning
  6. Fräs lök och svamp i stekpannan. Låt svalna. Rör ihop crème fraiche med färskost och svamp-lökblandningen
  7. Stek våfforna i ett våffeljärn. Ta sedan en bit våffa (en halva eller ännu mindre), klicka på lite färskostblandning och lägg på en skiva kokt skinka
  8. Om man vill kan man bygga på med flera lager våfflor och färskostblandning.
Palagg-Riktigtmöra uppskärningar

”De här smörgåspåläggen kallar vi Riktigt möra och det av en anledning. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.”

Robert, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer