Skinka-bulgursallad

Kinkku-bulgursalaatti 1

En näringsrik sallad på skinka och bulgur med en exotisk touch.

4 60 min

Ingredienser

  • 1 pkt Tunntunn skinka
  • 3 dl bulgur
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl kikärter
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 msk äppelvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 1 rivet citronskal
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 pressad vitlösklyfta
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 röd paprika

Skinka-bulgursallad — Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
  2. Tillsätt kikärter 2. Lägg dem i en skål och tillsätt olja, citronskal och saft, vinäger, persilja, vitlök, salt och peppar. Låt ingredienserna dra medan bulgur svalnar
  3. Skär paprika i tärningar och tillsätt dessa samt bulgurn.
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer