Skinka-bulgursallad
En näringsrik sallad på skinka och bulgur med en exotisk touch.
4
60 min
Ingredienser
-
- 1 pkt Tunntunn skinka
- 3 dl bulgur
- 0.5 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl kikärter
- 0.5 msk olivolja
- 1 msk äppelvinäger
- 2 msk citronsaft
- 1 rivet citronskal
- 2 msk finhackad persilja
- 1 pressad vitlösklyfta
- 1 nypa salt
- 1 nypa peppar
- 1 röd paprika
Skinka-bulgursallad — Gör så här
-
- Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
- Tillsätt kikärter 2. Lägg dem i en skål och tillsätt olja, citronskal och saft, vinäger, persilja, vitlök, salt och peppar. Låt ingredienserna dra medan bulgur svalnar
- Skär paprika i tärningar och tillsätt dessa samt bulgurn.
”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.
Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”
Kai, Produktutvecklare