Surskorpskaka
Vill du pröva något annorlunda? Här är ett lite annorlunda och mycket gott recept –Surskorpskaka med leverpastejfyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!
12
45 min
Ingredienser
- Botten
-
- 100 g surskorpor
- 50 g smält matfett
- Fyllning
-
- 5 gelatinblad
- 1 msk kokande vatten
- 2 burkar gräddfil
- 1 brk Snellmans Leverpastej
- 1 dl vispad grädde
- 200 g Snellmans tunntunn Kalkonfilé
- 1 färsk eller inlagd gurka i tärningar
- 0.5 dl mild och söt chilisås
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk paprika
- 1 dl finhackad persilja
Surskorpskaka — Gör så här
-
- Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Finhacka surskorporna och blanda dem med fettet. Tryck ut blandningen på botten.
- Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur vattnet och lös upp dem i kokande vatten.
- Blanda pastej, gräddfil, gräddskum, finhackad skinka, gurka, chili, gelatinblad med resten av ingredienserna. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och låt den stelna till följande dag.
- Lösgör kakan ur formen, lägg upp på serveringsfat och garnera.
”Vi tillverkar leverprodukter för alla smaker här i Jakobstad. Det finns korv, pastejer och patéer. Smaken är det som avgör också i dessa produkter, därför kommer huvudingredienserna från våra egna familjegårdar. Natriumglutamat eller svål vill vi inte använda.”
Ove, Produktutvecklare