Surskorpskaka

Hapankorppukakku 1

Vill du pröva något annorlunda? Här är ett lite annorlunda och mycket gott recept –Surskorpskaka med leverpastejfyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

12 45 min

Ingredienser

Botten
  • 100 g surskorpor
  • 50 g smält matfett
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 burkar gräddfil
  • 1 brk Snellmans Leverpastej
  • 1 dl vispad grädde
  • 200 g Snellmans tunntunn Kalkonfilé
  • 1 färsk eller inlagd gurka i tärningar
  • 0.5 dl mild och söt chilisås
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl finhackad persilja

Surskorpskaka — Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Finhacka surskorporna och blanda dem med fettet. Tryck ut blandningen på botten.
  2. Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur vattnet och lös upp dem i kokande vatten.
  3. Blanda pastej, gräddfil, gräddskum, finhackad skinka, gurka, chili, gelatinblad med resten av ingredienserna. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och låt den stelna till följande dag.
  4. Lösgör kakan ur formen, lägg upp på serveringsfat och garnera.
Leverprodukter

”Vi tillverkar leverprodukter för alla smaker här i Jakobstad. Det finns korv, pastejer och patéer. Smaken är det som avgör också i dessa produkter, därför kommer huvudingredienserna från våra egna familjegårdar. Natriumglutamat eller svål vill vi inte använda.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer