
Surskorpskaka
12
45min total tid
Medel
Vill du pröva något annorlunda? Här är ett lite annorlunda och mycket gott recept –Surskorpskaka med leverpastejfyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!
12
45min total tid
Medel
Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Finhacka surskorporna och blanda dem med fettet. Tryck ut blandningen på botten.
Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur vattnet och lös upp dem i kokande vatten.
Blanda pastej, gräddfil, gräddskum, finhackad skinka, gurka, chili, gelatinblad med resten av ingredienserna. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och låt den stelna till följande dag.
Lösgör kakan ur formen, lägg upp på serveringsfat och garnera.
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 817 kJ / 196 kcal | 1225 kJ / 293 kcal |
Fett | 8 g | 13 g |
- varav mättat fett | 5 g | 7.5 g |
Kolhydrat | 18.6 g | 27.9 g |
- varav sockerarter | 4 g | 6 g |
Protein | 7 g | 11 g |
Fiber | 6.7 g | 10 g |
Salt | 0.9 g | 1.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Spara
Till inköpslistan