Surskorpskaka

Betygsatt 0 av 5
Hapankorppukakku 1

Vill du pröva något annorlunda? Här är ett lite annorlunda och mycket gott recept –Surskorpskaka med leverpastejfyllning. Herr Snellmans recept, varsågod!

12 45 min

Ingredienser

Botten
  • 100 g surskorpor
  • 50 g smält matfett
Fyllning
  • 5 gelatinblad
  • 1 msk kokande vatten
  • 2 burkar gräddfil
  • 1 brk Snellmans Leverpastej
  • 1 dl vispad grädde
  • 200 g Snellmans tunntunn Kalkonfilé
  • 1 färsk eller inlagd gurka i tärningar
  • 0.5 dl mild och söt chilisås
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk paprika
  • 1 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant. Finhacka surskorporna och blanda dem med fettet. Tryck ut blandningen på botten.
  2. Gör fyllningen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Krama ur vattnet och lös upp dem i kokande vatten.
  3. Blanda pastej, gräddfil, gräddskum, finhackad skinka, gurka, chili, gelatinblad med resten av ingredienserna. Häll fyllningen i formen, täck med plastfolie och låt den stelna till följande dag.
  4. Lösgör kakan ur formen, lägg upp på serveringsfat och garnera.

Tips!

<

Leverprodukter

”Vi tillverkar leverprodukter för alla smaker här i Jakobstad. Det finns korv, pastejer och patéer. Smaken är det som avgör också i dessa produkter, därför kommer huvudingredienserna från våra egna familjegårdar. Natriumglutamat eller svål vill vi inte använda. Låglaktos är de alla dessutom, även fast vi tillsätter mjölk för att få en mildare leversmak.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept