Thaisallad med melon och skinka

Thaisalaatti melonilla ja kinkulla 1

Saknar du semestern i Thailand? Duka upp ett bord med Thaisallad samt melon och skinka och återupplev semestern på hemmaplan.

4 60 min

Ingredienser

  • 2 pkt Herr Snellmans Traditionell Formskinka
  • 200 g nudlar
  • 0.5 kg melon (t. ex cantaloupe- eller honungsmelon)
  • 0.5 skalad gurka
  • 1 msk jordnötter
  • 1 msk färsk koriander
Dressing
  • 2 msk citronsaft
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 finhackad färsk chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 2 msk kokosflingor

Thaisallad med melon och skinka — Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna
  2. Vispa ihop citronsaft, socker och fisksås
  3. Tillsätt chili, lök och kokos
  4. Skär melonen och gurkan i ca 2 cm stora bitar. Vänd ner dem tillsammans med den strimlade formskinkan i dressningen
  5. Servera melonsalladen med nudlar. Garnera med jordnötter och koriander.
Palagg-Riktigtmöra uppskärningar

”De här smörgåspåläggen kallar vi Riktigt möra och det av en anledning. Lång tillredning gör köttet utomordentligt mört och saftigt. Och naturligtvis tillverkar vi Riktigt möra pålägg enligt samma principer som vi tillverkar alla våra andra produkter: av de bästa råvarorna, med noggrannhet och kompetens, precis som om vi gjorde till oss själva.”

Robert, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer