Saftig ugnsfilé med ugnsgrönsaker

Mehevä uunifilee ja uunivihannekset 1

Ugnsfilé är kanske inte den snabbaste rätten att tillreda, men medan filén steks i ugnen kan du t.ex. passa på att fixa tvätten eller ta en promenad. Saftig ugnsfilé passar utmärkt till fester och andra högtider. Med läckra ugnsgrönsaker till blir middagen en succé. Den här maträtten kan man inte få nog av!

8 180 min

Ingredienser

  • 1 Ugnsfilé av gris, kryddad
Ugnsgrönsaker:
  • 1 batat
  • 2 morötter
  • 1 paprika
  • 2 rödlökar
  • 1 kålrot
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Ta ut köttet i rumstemperatur ett par timmar innan det ska stekas i ugn. Tryck in en stektermometeri köttet. Stek i 125 °C i ugn (i en stekpåse) med svålsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 °C är köttet färdigt.
  2. Skär grönsakerna i stora tärningar. Ringla över olivolja, soja, strö över svartpeppar och salt. Stek i ugn i 220 °C ca 25 minuter beroende på hur stora bitarna är.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept