Varmsmörgåstårta

Lämminvoileipäkakku

Lätt och läckert och dessutom snyggt! Sommarens traditionella festdukning innehåller ofta en smörgåstårta, men den är sällan varm! Den här mångsidiga helheten får sin fantastiskt nyanserade och djupa smak från våra grillade pålägg. Du väljer själv om du blandar skinka och broiler eller gör en kaka för båda smakerna!

6 65 min

Ingredienser

  • 12 skivor rostat bröd
  • 1 pkt Snellman grillad kycklingfilé (150 g)
  • 1 pkt Snellman grillad skinka (200 g)
  • 300 g riven mozzarella
  • 1 kruka basilika
Rostade grönsaker
  • 2 st rödlök (200g)
  • 1 st zucchini
  • 1 st röd paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 dl röd pesto
  • 3 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk salt

Varmsmörgåstårta — Gör så här

  1. Skala löken och skär i klyftor. Halvera zucchinin och skär i ca. 1 cm tjocka skivor. Halvera paprikan, avlägsna fröna och skär i bitar. Ställ alla grönsaker och 2/3 av körsbärstomaterna i en ugnsform.
  2. Häll över pesto, tomatpuré och lite salt om du så önskar. Rör ihop och rosta i 250-gradig ugn i ca. 20-25 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader efter rostningen.
  3. Placera bakplåtspapper i botten en ugnsform (ø 23 cm). Bygg ett första lager av fyra brödskivor och jämna ut kanterna.
  4. Ös 1/3 av dina rostade grönsaker i formen och varva med pålägg och riven ost. Fortsätt bygga lager på lager tills du nått upp till toppen. Avrunda med körsbärstomater överst.
  5. Ge kakan 30-40 minuter i en 200-gradig ugn. Avrunda med färsk basilika och servera smörgåstårtan varm.
Palagg-Grillade uppskärningar

”Vi funderade länge på hur vi skulle få äkta grillsmak på våra pålägg. Plötsligt uppstod idén om att vi skulle grilla dem i grillugn! Våra grillade pålägg har verkligen rätt titel, eftersom de har en delikat och genuin grillsmak helt utan tillsatta rökaromer.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer