
Dippburgare
Malet kött av nöt 20 % 400 g30min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 cheddarostskiva
- 4 hamburgerbröd
- 8 blad isssallad
- 2 tomat
- 1 dl aioli
- 1 burk (300 g) ostsås
- 4 grillspett
honungs-jalapeños
- 2 färska jalapenos
- 0.5 dl honung
Instruktioner
-
Förbered honungs-jalapeños. Skiva jalapeños och lägg i kastrull tillsammans med honung. Koka på låg värme i 2 minuter och låt svalna.
-
Skiva tomaterna. Skölj och lossa salladsbladen från stammen.
-
Dela köttfärsen i fyra delar och forma biffar som är något större än bröden. Grilla biffarna på hög värme i cirka 2–3 minuter per sida och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på ostskivor mot slutet av grillningen. Vänd även bröden snabbt på grillen.
-
Konstruera färdiga burgare. Bred aioli på bägge bröden. Lägg salladsblad på botten, sedan biffen och ett par tomatskivor. Lägg locket på och tryck lätt ihop burgaren. Halvera grillspett och stick två genom varje burgare. Halvera burgarna med en sågtandad kniv mellan spetten.
-
Servera med ostsås och honungs-jalapeños. Värm ostsåsen i kastrull eller mikrovågsugn. Häll ostsås på tallriken och placera de delade burgarna med snittytan nedåt. Ringla över honungs-jalapeños.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 1188 kJ / 286 kcal | 4159 kJ / 1000 kcal |
Fett | 20.2 g | 70.6 g |
- varav mättat fett | 8.3 g | 29 g |
Kolhydrat | 11.7 g | 40.8 g |
- varav sockerarter | 4.8 g | 16.7 g |
Protein | 14 g | 49 g |
Fiber | 0.8 g | 2.7 g |
Salt | 0.7 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.