Hoppa till innehållet
Dippburgare

Dippburgare

Malet kött av nöt 20 % 400 g

30min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Glöm servetter och finlir – de här burgarna är till för att doppas! Saftiga biffar, smältande ost och aioli placeras mellan bröd och halveras för att sedan doppas rakt ner i en het ostsås. Honungsjalapeños överst för extra sting! Den här rätten kombinerar känslan av street food med rejäl grillkänsla. Ett perfekt recept när suget att unna sig något lite extra härligt slår till.

Ingredienser

honungs-jalapeños
  • 2 färska jalapenos
  • 0.5 dl honung

Instruktioner

  1. Förbered honungs-jalapeños. Skiva jalapeños och lägg i kastrull tillsammans med honung. Koka på låg värme i 2 minuter och låt svalna.

  2. Skiva tomaterna. Skölj och lossa salladsbladen från stammen.

  3. Dela köttfärsen i fyra delar och forma biffar som är något större än bröden. Grilla biffarna på hög värme i cirka 2–3 minuter per sida och krydda med salt och svartpeppar. Lägg på ostskivor mot slutet av grillningen. Vänd även bröden snabbt på grillen.

  4. Konstruera färdiga burgare. Bred aioli på bägge bröden. Lägg salladsblad på botten, sedan biffen och ett par tomatskivor. Lägg locket på och tryck lätt ihop burgaren. Halvera grillspett och stick två genom varje burgare. Halvera burgarna med en sågtandad kniv mellan spetten.

  5. Servera med ostsås och honungs-jalapeños. Värm ostsåsen i kastrull eller mikrovågsugn. Häll ostsås på tallriken och placera de delade burgarna med snittytan nedåt. Ringla över honungs-jalapeños.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 1188 kJ / 286 kcal 4159 kJ / 1000 kcal
Fett 20.2 g 70.6 g
- varav mättat fett 8.3 g 29 g
Kolhydrat 11.7 g 40.8 g
- varav sockerarter 4.8 g 16.7 g
Protein 14 g 49 g
Fiber 0.8 g 2.7 g
Salt 0.7 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Glöm servetter och finlir – de här burgarna är till för att doppas! Saftiga biffar, smältande ost och aioli placeras mellan bröd och halveras för att sedan doppas rakt ner i en het ostsås. Honungsjalapeños överst för extra sting! Den här rätten kombinerar känslan av street food med rejäl grillkänsla. Ett perfekt recept när suget att unna sig något lite extra härligt slår till.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan