Baconburgare
25min
4
Lätt
Ingredienser
Baconburgare
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 6 brioche hamburgerbröd
- 100 g aioli
- 6 stekta ägg
- 1 rödlök
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i sex bitar. Forma biffen så den blir lite större än din påtänkta semla. Tryck in biffen lite i mitten. Grilla eller steka biffarna på ca 2-5 min per sida.
Skala och skiva rödlöken.
Stek äggen och låt gärna gulan förbli aningen lös. Stek eller grilla även bacon.
Värm briochen enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj in botten av semlan med aioli, toppa med biff, bacon, lökringar ägg och slutligen lägger du locket på. Mums!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 220 g | |
---|---|---|
Energi | 1587 kJ / 382 kcal | 3492 kJ / 840 kcal |
Fett | 26.5 g | 58.3 g |
- varav mättat fett | 8.4 g | 18.6 g |
Kolhydrat | 15.7 g | 34.5 g |
- varav sockerarter | 2.1 g | 4.7 g |
Protein | 18 g | 40 g |
Fiber | 1.3 g | 2.9 g |
Salt | 0.7 g | 1.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.