Hoppa till innehållet
Baconburgare

Baconburgare

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

25min

4

Lätt

För många är ägg och bacon den perfekta starten på en skön morgon. Nu kan du kombinera den duon med brioche och Snellmans burgermaletkött.

Ingredienser

Baconburgare

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i sex bitar. Forma biffen så den blir lite större än din påtänkta semla. Tryck in biffen lite i mitten. Grilla eller steka biffarna på ca 2-5 min per sida.

Skala och skiva rödlöken.

Stek äggen och låt gärna gulan förbli aningen lös. Stek eller grilla även bacon.
Värm briochen enligt anvisningarna på förpackningen. Smörj in botten av semlan med aioli, toppa med biff, bacon, lökringar ägg och slutligen lägger du locket på. Mums!

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 220 g
Energi 1587 kJ / 382 kcal 3492 kJ / 840 kcal
Fett 26.5 g 58.3 g
- varav mättat fett 8.4 g 18.6 g
Kolhydrat 15.7 g 34.5 g
- varav sockerarter 2.1 g 4.7 g
Protein 18 g 40 g
Fiber 1.3 g 2.9 g
Salt 0.7 g 1.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan