Hoppa till innehållet
Kukkakaalikeitto – täyteläinen karppauskeitto

En god LCHF-soppa tillreds i en handvändning

LCHF-soppan kan vara nästan hurudan som helst. LCHF-soppan behöver inte vara tråkig, utan du kan använda dina favoritingredienser. Förutom att man lämnar bort potatis, ris, nudlar eller pastan, är den en helt vanlig soppa. Ingredienser som rotfrukter, ost, grädde, grönsaker och kött eller fisk hör till LCHF-kosten och blir en god grund till en soppa.

Soppa åt hela familjen

När du kokar en köttsoppa åt hela familjen, så kan du sätta med lite mer rotfrukter än vanligt. När du sedan serverar soppan, så kan du lätt lämna bort potatisen från din egen portion och ta mer kött och grönsaker i stället. Maletköttsoppan är ett lätt alternativ som smakar åt hela familjen. Fisksoppan kan du göra gräddigt god och ta spad, rotfrukter och fisk åt dig själv medan du lämnar potatisen åt de andra familjemedlemmarna.

Fyllig LCHF-soppa

Idag gjordes LCHF-soppan just åt LCHF:are. Den är fyllig och mättande, ingen lätt variant precis även om den är lätt till konsistensen. Du kan minska på mängden grädde i soppan om du vill, byt ut den mot vatten eller mjölk. Du kan välja en av dina favoritostsorter, men jag rekommenderar en lite starkare ost. Om du vill ha kött i soppan rekommenderar jag att du strimlar lite Extramör skinka, eftersom röksmaken passar bra till den redan fylliga soppan.

LCHF-soppa med blomkål och lök

1 blomkål
1 lök
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl grädde
salt
peppar
2 dl riven ost

Skär blomkålen och den skalade löken i bitar. Koka vattnet i kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen. Låt koka tills blomkålen och löken är mjuk. Häll bort vattnet och tillsätt en del av grädden. Mixa ingredienserna med en stavmixer och tillsätt resten av grädden och kryddorna. Låt soppan koka upp och tillsätt osten. Rör om och servera.

Du kan också skära strimlor av Extramör skinka och servera med soppan.

Smaklig helg och testa gärna LCHF-soppan. Den var god!