Hoppa till innehållet

Maletkött – räddaren i nöden under stressiga vardagar!

Av maletkött kan man tillverka allt möjligt; lådor, köttbullar, biffar, köttfärslimpor, soppor och fast pizza. Det är inget under att maletkött är Finlands mest populära kött! Barnen tycker om mat av maletkött, kanske just på grund av köttets sammansättning. Riktigt maletkött är vardagens räddare!

Ibland är vardagen så stressig att man inte på något sätt kommer på vad man skall laga för mat. Den här gången försökte jag laga Engelska kotletter. Det var enkelt och gott, och ändå något speciellt att bjuda på mitt i all stress.

Ibland känns det som om det bara finns måndag och fredag i veckan, dagarna där emellan bara försvinner. När alla har sina egna hobbyn och ärenden så blir kvällarna korta. Ibland måste man stjäla några timmar av natten, så att man hinner få alla dagens arbeten gjorda. Men jag antar att det är just detta som kallas livet, inget mer och inget mindre.

Här kommer denna veckas recept:

Engelska kotletter:
400 g Stekmaletkött
2 kokta potatisar
4 tsk persilja
½ tsk vitpeppar
1 dl grädde
salt

Panering:
1 ägg
skorpmjöl

Finfördela potatisarna med gaffel och blanda alla ingredienserna. Blanda en stund, så att massan blir klibbig. Forma små biffar, fukta dem i vispat ägg och vänd dem i skorpmjöl. Stek smöret i panna.

Servera med potatismos och en färsk sallad.

På söndag firas Internationella barndagen, trevligt veckoslut!