Kryddad ytterfilé av lantgris
Det perfekta alternativet för en söndagsstek. Ett fettfattigare alternativ gjort på den GMO-fria inhemska lantgrisen.
Kötthalt
83 %
Vikt
1100 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 442 kJ/ 106 kcal
Fett: 3.00g
- varav mättat: 1.20g
Kolhydrater: 1.20g
- varav sockerarter: 1.20g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 18.00g
Salt: 1.30g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Finländsk gris ytterfilé (ursprung Finland), vatten, salt, kryddor (vitlök, lök, paprika, palsternacka, svartpeppar), socker, persilja, antioxidationsmedel (E331), glukos.
Tillredningsförslag
Tag köttet i rumstemperatur en timme innan stekning. Stick en stektermometer i köttet. Stek i 125 gradig ugn i stekpåse med fettsidan uppåt i ca 2 timmar. När termometern visar 80 grader är köttet genomstekt.
Egenskaper
- Gluteeniton
- Kraftigt saltad
- Laktoositon
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare
Skriv en recension