Hoppa till innehållet
Rostad ytterfilé av lantgris på grönsaksbädd

Rostad ytterfilé av lantgris på grönsaksbädd

Kryddad ytterfilé av lantgris ca 1,1 kg

2h 35min (varav 20min aktiv)

10

Lätt

Njut av en lättlagad gourmetupplevelse med Snellmans smakrika marinerade ytterfilé av lantgris. Knapriga fasta potatisar och saftig broccolini kompletterar smakhelheten, där det inhemska köttets läckerhet känns i varje tugga. Med detta behändiga recept från Herra Snellman lyckas du garanterat!

Ingredienser

Instruktioner

Placera potatisen med skal och allt på en ugnsplåt och strö över 2 msk olja, 0,25 tsk salt och 0,25 tsk svartpeppar. Rör om. Placera ytterfilén i mitten av plåten, omgiven av potatis och stek i 125-gradig ugn i ca. 2 h. Innertemperaturen skall nå upp till 72 grader för att den skall vara klar.

Tag filén ur ugn och låt den dra insvept i folie och kökshandduk medan du tillreder din broccolini. Höj ugnens temperatur till 200 grader och rör ner resten av oljan och kryddorna tillsammans med broccolinin på plåten. Stek ännu i ca. 10–15 minuter, tills broccolinin är klar.

Servera ytterfilén tillsammans med grönsakerna och en kryddad majonnäs.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 487 kJ / 116 kcal 1364 kJ / 325 kcal
Fett 5 g 14.1 g
- varav mättat fett 0.8 g 2.1 g
Kolhydrat 8.1 g 22.8 g
- varav sockerarter 1.3 g 3.8 g
Protein 9 g 25 g
Fiber 1.2 g 3.3 g
Salt 0.8 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan