Rostad ytterfilé av lantgris på grönsaksbädd
2h 35min (varav 20min aktiv)
10
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Kryddad ytterfilé av lantgris ca 1,1 kg
- 1.5 kg fast potatis
- 500 g broccolini
- 4 msk rypsolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1.5 dl majonnäs
Instruktioner
Placera potatisen med skal och allt på en ugnsplåt och strö över 2 msk olja, 0,25 tsk salt och 0,25 tsk svartpeppar. Rör om. Placera ytterfilén i mitten av plåten, omgiven av potatis och stek i 125-gradig ugn i ca. 2 h. Innertemperaturen skall nå upp till 72 grader för att den skall vara klar.
Tag filén ur ugn och låt den dra insvept i folie och kökshandduk medan du tillreder din broccolini. Höj ugnens temperatur till 200 grader och rör ner resten av oljan och kryddorna tillsammans med broccolinin på plåten. Stek ännu i ca. 10–15 minuter, tills broccolinin är klar.
Servera ytterfilén tillsammans med grönsakerna och en kryddad majonnäs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 280 g | |
---|---|---|
Energi | 487 kJ / 116 kcal | 1364 kJ / 325 kcal |
Fett | 5 g | 14.1 g |
- varav mättat fett | 0.8 g | 2.1 g |
Kolhydrat | 8.1 g | 22.8 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 3.8 g |
Protein | 9 g | 25 g |
Fiber | 1.2 g | 3.3 g |
Salt | 0.8 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.