Marinerade köttstrimlor av lantgris
”Marinerade köttstrimlor av rejäl Lantgris lämpar sig för mångsidig användning och många smaker. Kryddad med bl.a. svartpeppar, lök, ingefära och oregano.” – Anna-Lena, maskinförare
Kötthalt
85 %
Vikt
400 g
Näringsinnehåll / 100 G
Energi: 790 kJ / 190 kcal
Fett: 13.00g
- varav mättat: 3.60g
Kolhydrater: 1.00g
- varav sockerarter: 1.00g
Kostfiber: 0.00g
Protein: 18.00g
Salt: 1.20g
Laktos: 0.00g / 100g
Ingredienser
Finländskt griskött, rypsolja, vatten, glukos, socker, kryddor (svartpeppar, vitlök, lök, bockhornsklöver, paprika, vitpeppar, ingefära, oregano), salt, aromer, surhetsreglerande medel (E262), emulgeringsmedel (E322 från solros), förtjockningsmedel (E415).
Tillredningsförslag
Tag köttet ur kylen i rumstemperatur ½ timme före tillredning. Stek på medelhög värme ca 4 min. Tillsätt grädde och låt sjuda ca 4 min. Servera med ris.
Egenskaper
- Gluteeniton
- Laktoositon
“Hos oss görs strimlor och tärningar alltid av finländskt kött som inte varit nedfryst vid något tillfälle. Vi tillsätter inte heller något vatten. Och visst bryns de vackert och klumpar inte heller ihop sig i stekpannan.”
Kai, produktutvecklare
Skriv en recension