Hoppa till innehållet
Stir fry med ris och lantgris

Stir fry med ris och lantgris

Marinerade köttstrimlor av lantgris 400 g

4

20min tillagningstid | 20min total tid

Medel

Asiatiskt inspirerade stir fry grytan gör du enkelt av lantgrisens marinerade strimlor och färska grönsaker. En varm panna och en snabb stekning garanterar ett krispigt slutresultat. Den läckra såsen blir pricken över i:et.

Ingredienser

Sås
  • 2 msk sojasås
  • 3 msk rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 0.5 hönsbuljongtärning
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk sesamolja
Dessutom
  • 3 dl basmatiris
  • 0.5 dl salta nötter
  • 2 vårlöksstjälke

Instruktioner

Koka riset enligt förpackningens instruktioner.

Skala och skiva vitlöken. Halvera paprikorna och avlägsna fröna. Skär strimlor av paprikan. Skiva champinjonerna. Skär broccolinin i några delar. Halvera sockerärterna.

Rör ihop såsingredienserna i en skål.

Värm upp en stor stekpanna eller en wokpanna och bryn köttet i olja tills det får en vacker färg. Tillsätt alla grönsaker och fortsätt steka i ca. 3–5 minuter. Häll såsen över och låt dra en stund.

Finhacka vårlöken.

Toppa med jordnötter och finhackad vårlök. Servera stir fry tillsammans med det kokta riset.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 633 kJ / 151 kcal 2848 kJ / 680 kcal
Fett 6.9 g 31 g
- varav mättat fett 1.4 g 6.2 g
Kolhydrat 16 g 71.9 g
- varav sockerarter 4.4 g 19.9 g
Protein 6 g 25 g
Fiber 1.3 g 6 g
Salt 0.8 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan